Tordai pogácsa

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 2 kg liszt
  • fél liter méz
  • 1 db citrom leve és héja
  • 0.5 kg porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • kávéskanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 db egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • késhegynyi törött bors
  • csipetnyi tört ánizs
  • kevés tej

Elkészítés

Gőz fölött a mézet felmelegítjük. Egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citrom levét és reszelt héját, fahéjat, szegfűszeget, a borsot, az ánizst, a tojásokat, a tojássárgáját, a tejet a porcukrot. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszt felét. Másnapig hagyjuk állni. Legjobb, ha este összekeverjük a hozzávalókat, és reggelig pihentetjük. Reggel hozzáadjuk a liszt másik felét, alaposan kidolgozzuk. Készítsünk 6 db nagy hosszú cipót. Közepét hasítsuk fel késsel. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük előmelegített sütőben alsó takaréklángon 20 percig. Tegyük a sütő aljára, még 15-20 percig. Ez a pogácsa hónapokig eláll és nem szárad ki.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.