Tordai pogácsa
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 2 kg liszt
- fél liter méz
- 1 db citrom leve és héja
- 0.5 kg porcukor
- 1 evőkanál fahéj
- kávéskanál szegfűszeg
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 3 db egész tojás
- 2 db tojássárgája
- késhegynyi törött bors
- csipetnyi tört ánizs
- kevés tej
Elkészítés
Gőz fölött a mézet felmelegítjük. Egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citrom levét és reszelt héját, fahéjat, szegfűszeget, a borsot, az ánizst, a tojásokat, a tojássárgáját, a tejet a porcukrot. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszt felét. Másnapig hagyjuk állni. Legjobb, ha este összekeverjük a hozzávalókat, és reggelig pihentetjük. Reggel hozzáadjuk a liszt másik felét, alaposan kidolgozzuk. Készítsünk 6 db nagy hosszú cipót. Közepét hasítsuk fel késsel. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük előmelegített sütőben alsó takaréklángon 20 percig. Tegyük a sütő aljára, még 15-20 percig. Ez a pogácsa hónapokig eláll és nem szárad ki.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.